1.1. Het computerrijbewijs

Het computerrijbewijs bestaat echt. Een volledige opleiding duurt best lang. Daarom hebben wij gekozen voor een computerrijbewijs ‘light’. Je leert alleen de basisvaardigheden die je echt nodig hebt op onze school.

De meeste leerlingen zullen zeggen: huh, dat weet ik allemaal allang. Ik ben heel handig met computers. Maar de ervaring heeft geleerd dat dit niet voor alle leerlingen geldt. Of dat leerlingen iets soms op een moeilijke manier doen, terwijl het veel gemakkelijker kan. Of dat leerlingen maar de helft van het aantal mogelijkheden van een toepassing kennen. Dus als je het allemaal allang weet, dan weet je het straks allemaal nog veel beter!

Het computerrijbewijs is bovendien veel meer dan een ‘knoppencursus’. We gaan ons samen ook uitgebreid verdiepen in de wereld van het internet en de sociale media. Welke prachtige mogelijkheden het wereldwijde web biedt, en hoe je er op zo’n manier mee omgaat dat je er het mooiste uithaalt en het slechtste kunt herkennen. Mediawijs worden, dus.

Je krijgt voor het vak informatiekunde huiswerk en toetsen. Ook krijg je in de les veel praktische opdrachten die je soms alleen en soms met anderen maakt. Om het computerrijbewijs te halen moet je een voldoende op je eindrapport hebben. Daarom moet je opdrachten en toetsen waarvoor je een onvoldoende hebt gehaald, in overleg met de docent opnieuw maken.

Reacties zijn gesloten.